• Bij het ontwerpen en inrichten van ruimtelijke gebiedsontwikkelingen en projecten (woningbouw, zorg, onderwijs, economie) wordt meer ruimte toebedeeld aan faciliteiten die gezonde mobiliteit en bewegen stimuleren. Langzaam verkeer voor snelverkeer, b.v.  fietsstraten  => meer ruimte voor groen en spelen.
  • Stimuleren en faciliteren van deelvervoer => bijvoorbeeld meer gebruik i.p.v. bezit voor 2e of 3e auto (naast stimuleren fietsgebruik voor ‘korte’ ritten)

Kwaliteit (toelichting)

Jaarlijks wordt verantwoording afgelegd door middel van een rapportage over de uitgevoerde acties en besteding van de middelen.  
Belanghebbenden hebben op meerdere momenten inbreng kunnen leveren voor het opstellen van de visie. Conform de wens van de raad worden belanghebbenden op passende wijze betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van projecten uit het uitvoeringsprogramma.

Tijd (toelichting)

In december 2023 stelt de gemeenteraad de mobiliteitsvisie vast, in het eerste of tweede kwartaal stelt de gemeenteraad het uitvoeringsprogramma vast. Daarna wordt het programma gefaseerd uitgevoerd, afhankelijk van de beschikbare middelen, capaciteit en urgentie. De looptijd van de visie is tot 2040.